diumenge, 19 de maig de 2013

18 de maig: Open Raid SQM (Sant Quintí de Mediona - Barcelona)

 Seguim amb la temporada de raids i ens desplacem amb la meua companya adconiana a Sant Quintí de Mediona, a l'Alt Penedès, amb un raid de 8 hores a l'estil dels que sol fer Naturetime Events: molt lineal i on l'important per guanyar era fer totes i fer un bon temps.

El nostre objectiu era "certificar" a Ester com a orientadora de raids, després de tot jo la he endinsat en este món i he de dir que estic molt orgullós, després d'este raid puc dir que estem davant d'una raider al 100 %.

1a secció: orientació urbana per relleus

Interessant començament on se'ns donava un plànol del poble i una quantitat de balisses a dividir-nos a parts iguals pels dos membres de l'equip. Va començar Ester fent un bucle més estret, deixant-me a mi la part més llarga. Un dubte a l'ultima balissa de la secció em va fer perdre cinc minuts, però tot rodava en condicions.

2a secció: bicicleta de muntanya

Tram entre Sant Quintí i Sant Joan de Mediona. Com sempre, l'eixida del poble va resultar complexa però ben resolta per Ester. Ací començaven els desnivells constants i els paissatges espectaculars. Els plànols de l'editorial Piolet estaven molt actualitzats i ens facilitaven el treball d'orientació. Finalment, arribàvem sense molt de problema a la següent secció.

3a secció: trekking amb mapa específic

Mapa molt interessant i detallat, com solen ser els específics, que van possibilitar balisses més amagades. Espectacular la baixada a una enorme riera ple de graners. L'eixida va ser més complexa i vam perdre temps, però les decissions eren bones i seguíem a bon ritme. Ja tornant, una balissa en una lloma se'ns va travessar un poc ja que vam errar el seu punt d'atac, però una vegada superat, enfilàvem la transició.


   
4a secció: bicicleta de muntanya

Vam agafar un doble mapa específic i topogràfic a esta secció. L'específic marcava un bucle en la contornada del poble, però anàvem justos i el vam descartar. El topogràfic detallava la tornada a Sant Quintí, ruta que es va tornar èpica per la pluja i el granís que va caure. Ací Ester va començar a sentir-se cansada i el testic de l'orientació va passar a mi. La distància que quedava era molta, però vam anar molt seguits i amb temps de fer les proves especials abans de meta.

5a secció: microorientació esprint

Secció molt original i a tenir en compte en futurs raids. L'organització va dissenyar un laberint amb tanques i plàstics, i en poc d'espai i temps ens va tocar fer un recorregut ràpid i entretingut.

6a secció: tirolina

Per acabar, ens quedava anar a la tirolina per rematar la jugada, molt divertida i en un entorn espectacular per damunt del riu Mediona. Finalment, arribàvem a meta amb mitja hora de sobra i amb bones sensacions.


Entrega de premis

La sorpresa vindria al saber que havíem quedat tercers... pòdium en un raid!!! Gran premi sumat a la grandíssima experiència que ens ha fet viure este raid, el millor organitzat i traçat dels que he fet a Catalunya, amb uns paissatges impagables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada