dilluns, 28 de gener de 2013

Nacional O-pie (Villena) y Liga FEMECV (Simat de la Valldigna)

 Sábado 26: Liga Nacional de orientación a pie (Villena)

Gran evento el realizado en Villena, 700 orientadores se dieron cita en la Sierra de Salinas. Los recorridos fueron muy complejos, como le gusta al club de Villena y nos hicieron sudar a todos la gota gorda a pesar del viento y del frío, que fue bajando en intensidad según avanzaba la mañana.

Me gustaría destacar un detallazo que tuvo la organización, haciendo un circuito de calentamiento mientras estábamos en la pre-salida. Era un minimapa con 4 balizas. Me parece algo a tener en cuenta para futuras carreras de orientación.

En el plano personal, la media distancia fue un desastre absoluto: después de dos balizas decentes, me confié y me descentré por completo, perdiendo 15 minutos en la tercera y 25 minutos en la cuarta, la octava y la novena también estuvieron sobre los 10 minutos. Total, 32 de 42 en una carrera para olvidar, ya que me hacían dudar hasta las balizas más evidentes.

El detalle que no me ha gustado es la obligatoriedad de tener que pagar la carrera del domingo cuando no iba a ir, no entiendo los motivos de los organizadores.

Diumenge 27: I Trail Muntanyes de Simat (Lliga FEMECV)
 Estrena de la temporada de carreres de muntanya a Simat de la Valldigna, amb eixida junt al històric Monestir de Santa Maria de la Valldigna. 400 corredors disposats a gaudir de les muntanyes de La Safor, dominades pel Mondúver (843 m). La temperatura va resultar ideal i sols van haver ràfegues de vent a meitat carrera a les cotes més altes.

Per fi, és donava l'eixida, per una pista asfaltada, on tot el món es col·locava en les seues posicions, quan per fi s'estirava la carrera per l'estret i tècnic sender. Ara començava a ser complicat adelantar, però jo anava a gust a bon ritme, inclús animant al meu company i amic Motilla que venia darrere de mi. La baixada tècnica va ser prou animada i vaig aprofitar per adelantar, ja que la baixada és el meu punt fort.

En arribar a la pista forestal, la cursa s'aplanava i es baixava moderadament fins arribar a l'avituallament del kilòmetre 10 on vaig menjar trossos de taronja i plàtan i vaig beure aigua i isotònica. Després va començar la gran pujada, amb 3 kilòmetres on no paràvem de guanyar altura. Ací és on Motilla em va passar eufòric, mentres jo pensava en apretar-li a la baixada. Vam tindre una breu baixada d'un kilòmetre on vaig tornar a alcançar a Motilla però se'm va tornar a escapar al Mollò dels Quatre Termes i a l'aeri Puntal de la Font Nova (espectaculars vistes). Per fi, altre avituallament al kilòmetre 16, on hauria d'haver menjat alguna cosa més, ja que encara que vaig baixar bé, em faltaven forces.

La baixada va ser llarga i espectacular amb trams molt tècnics i altres molt ràpids i desnivellats, jo m'ho passava d'allò més bé, però a meitat de baixada...altra vegada alcançava a Motilla!!! Això em va donar la força necessària per acabar al límit la carrera. La batalla Héctor contra Héctor va resultar motivant i llegendària, dona gust tindre companys d'aventures així!!!

Al final una marca de 3h 10' 19" i el 239 de 364 em deixen molt satisfet i pensant que amb una bona administració de l'alimentació encara podré forçar més la màquina.

Pròxim destí...2 i 3 de febrer: Curs d'Alpinisme a la Serra de Guadarrama!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada